UA | RU
05 грудня 2023, 12:31

Завдяки програмі Фонду Дениса Парамонова допомогу отримали 13 тисяч родин з 70 деокупованих населених пунктів

Протягом 2023 року Фонд Дениса Парамонова надав допомогу понад 13 тисячам родин, які проживають на деокупованих територіях Харківської та Донецької областей. Така турбота вкрай важлива для місцевих жителів і буде продовжуватися меценатською організацією і в наступному році

Про це повідомляє сайт Благодійного фонду Дениса Парамонова, інформує RegioNews.

Проєкт Фонду Дениса Парамонова СВОЇ орієнтований на те, щоб допомагати найбільш вразливим верствам населення та тим українцям, які потрапили у біду. Одним з найважливіших напрямків роботи цього проєкту є допомога жителям деокупованих районів Харківської та Донецької областей, а також тим населеним пунктам, що перебувають на лінії розмежування.

До Фонду звертаються багато жителів таких районів, яким вкрай потрібна допомога. В пріоритеті на отримання допомоги є пільгові категорії населення. Йдеться про літніх людей, малозабезпечених, матерів та батьків-одинаків, а також про багатодітні сім’ї. Здебільшого звернення надходять на гарячу лінію Фонду Дениса Парамонова і вже після цього складається відповідний маршрут з надання допомоги жителям тих чи інших районів.

"Зазвичай ми дістаємося найбільш віддалених населених пунктів куди здебільшого ніхто їхати не хоче, — зазначає засновник Фонду та меценат Денис Парамонов. — В таких населених пунктах дуже мало роботи, а тому місцеві жителів вимушені годуватися, як кажуть, за рахунок власних городів та домашнього господарства. Тому для них дуже важлива допомога, яку ми надаємо".

Особливо багато виїздів протягом року Фондом було здійснено в такі райони Харківщини, як Ізюмський та Куп’янський. Після 24 лютого 2022 року велика кількість жителів тутешніх населених пунктів виїхали у більш безпечні регіони України, але згодом більша частина людей повернулися. Проте, у багатьох випадках вдома їх чекали розбиті домівки та потрощена інфраструктура сіл та містечок. У більшості населених пунктів досі немає доступу до питної води, а світло та газ подекуди підключили лише цього року. Не краща ситуація і в багатьох населених пунктах Донецької області.

Наприклад, у лютому 2023 року Фонд Дениса Парамонова доставив одразу 60 тис. літрів бутильованої питної води жителям Костянтинівки, адже саме тоді в цьому районі у людей не було доступу до води аби хоча б приготувати їжу. Також на початку літа 2023 року після прориву Каховської ГЕС Фонд направив 24 тонни питної води для жителів Херсонської області.

Загалом протягом 2023 року допомога надана понад 13 тисячам родин, які проживають у понад 70 населених пунктах. Наступного року в рамках проєкту СВОЇ ще більше жителів деокупованих сіл та містечок отримають допомогу від Фонду Дениса Парамонова.

Нагадаємо, з початку 2023 року Фонд Дениса Парамонова разом з партнерами надали різноманітне медичне обладнання для 90 лікарень з 13 областей України.

Раніше Фонд Дениса Парамонова виступив партнером благодійного аукціону під час якого зібрано майже 100 тис. євро на закупівлю новітнього обладнання для лікарень з різних областей України.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності