UA | RU
28 січня 2021, 11:26

СБУ затримала у трьох областях організаторів угруповань, які незаконно переправляли нелегалів

У Чернівецькій, Харківській та Сумській областях блоковано діяльність трьох злочинних угруповань
У Чернівецькій, Харківській та Сумській областях блоковано діяльність трьох злочинних угруповань
Фото: СБУ

Протягом тижня у ході спецоперацій Служба безпеки України блокувала у різних регіонах країни діяльність трьох організованих груп, причетних до створення каналів нелегальної міграції.

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на пресцентр СБУ.

Так, у Чернівецькій області викрито трьох організаторів угруповання, яке спеціалізувалось на незаконному переправленні іноземців до країн ЄС поза встановленими пунктами пропуску. Вартість "послуги" становила 3,5 тисячі доларів з людини.

У Харківській та Сумській областях блоковано діяльність двох угруповань, які організували канали нелегальної міграції з РФ та у зворотному напрямку.

Встановлено, що до складу групи на Харківщині входило троє мешканців регіону. Протягом року фігуранти через власні зв’язки серед криміналітету підшукували бажаючих нелегально перетнути українсько-російський кордон. Вартість "трансферу" становила 1,5 тисячі доларів з кожного нелегала.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України, та кваліфікації їхніх дій, як вчинених у складі організованої групи.

У Сумській області до організації трафіку нелегальної міграції причетні троє громадян України та їхні спільники – кілька громадян Росії. Учасники угруповання підшукували "клієнтів" з обох боків кордону і переправляли їх поза встановленими пунктами пропуску, через ділянки "зеленого" кордону.

Правоохоронці затримали одного з організаторів групи згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що шаблі, кинджал і ножі намагалися провезти через українсько-російський кордон на Чернігівщині.




18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...
09 березня 2024
Призначення Залужного послом у Великобританії: добровільно-примусова висилка чи зважений крок?
Колишній головнокомандувач ЗСУ найближчим часом може поїхати працювати в Лондон – президент готовий призначити його послом України у Великобританії. Чи зможе Валерій Залужний після такої дипломатичної...
05 березня 2024
Кінець "гуманітарці" на папері: які зміни очікують на волонтерів із 1 квітня
Незабаром в Україні зміняться правила завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. RegioNews розбирався, що зміниться для волонтерів та з якими проблемами вони можуть стикнутися
29 лютого 2024
"Дія" для військових: яким буде новий додаток "Армія+" та чи надсилатимуть там електронні повістки
У Міністерстві оборони анонсували запуск окремого додатку для військовослужбовців – "Армія+". Новинка буде дещо схожою на "Дію", але спочатку користуватися нею зможуть лише чинні військовослужбовці. R...