UA | RU
04 вересня 2023, 08:01

Росіяни знову завдали дронового удару по Одеській області

фото ілюстраційне: ДСНС

Російські окупанти цієї ночі атакували південь Одеської області, зокрема Ізмаїльський район, застосовуючи ударні дрони типу "Шахед", які запускали у кілька хвиль. У регіоні працювали засоби протиповітряної оборони за ворожими цілями

Про це 4 вересня повідомляє RegioNews з посиланням на командування Повітряних сил ЗСУ та голову Одеської обласної військової адміністрації (ОВА) Олега Кіпера.

Такі удари на Одещині тривали кілька годин. Так, про загрозу повітряної атаки противника в цьому регіоні військові поінформували о другій годині ночі. Станом на половину шостої ранку удари продовжуються.

Удари тривали фактично до пів на шосту ранку, коли в Одеській області було оголошено скасування повітряної тривоги.

Під загрозу атаки потрапили Приморське, Ізмаїл та район, Кілійський район - тобто південь Одеської області.

Війська РФ запустили кілька груп ударних БПЛА з акваторії Чорного моря.

Як зазначав близько 04:00 керівник Одеської ОВА Олег Кіпер, ворожа атака ударними дронами тривала годинами. Чиновник закликав мешканців Ізмаїльського району перебувати в укриттях, а також дотримуватись інформтиші, не знімати та не викладати в інтернеті роботу ППО.

Чергові групи ударних БПЛА ворога були також зафіксовані у Кілійському районі - вони рухалися вздовж кордону з Румунією.

Близько п'ятої ранку у ПС заявили про нову групу дронів ворога в акваторії Чорного моря - у напрямку південних районів Одеської області.

"Рухаються тим же маршрутом, що й попередні", - зазначили військові. Крім того, повідомляється про групу ударних дронів у Кілійському районі.

"Ізмаїл - у вашому напрямку ударні БпЛА, ще дещо в Кілійському районі. Ізмаїл - перебуваєте в укриттях!" - закликали військові близько 05:20.

Тим часом у місцевих пабліках та Telegram-каналах писали про вибухи в Ізмаїльському районі, роботу ППО в регіоні, та повідомляють про збиті цілі противника.

Близько пів на шосту ранку, коли скасували повітряну тривогу в Одеській області, у командуванні Повітряних сил нагадали, що заборонено публікувати роботу ППО, і зазначили, що офіційну інформацію про кількість і типи збитих повітряних цілей буде опубліковано пізніше - після узагальнення даних.

Нагадаємо, російські війська за допомогою "Шахедів" атакували припортову інфраструктуру Подунав'я в Одеській області вночі 3 вересня. Окупанти випустили 25 безпілотників.

17 травня 2024
Квартирне питання: де українці купують найбільше житла і чому у Києві більше не придбати дешевих осель
Повномасштабна війна позначилась на усіх сферах життя в Україні. Не став виключенням і ринок нерухомості, адже ситуація на ньому сьогодні вкрай відрізняється від тієї, що була до 24 лютого 2022 року. ...
09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
РФ вдарила "шахедами" по енергетичним об’єктам Шостки та Конотопа, — Сумська ОВА
22 травня 2024, 01:15
Спецпризначенці знищили пів дивізіону російських ЗРК "Бук": відео
22 травня 2024, 00:55
На Буковині засудили чоловіка, який три роки ґвалтував маленьку падчерку
22 травня 2024, 00:15
Дехто з українців може пройти ВЛК дистанційно — наказ Міноборони
21 травня 2024, 23:52
Працівник ТЦК на Прикарпатті безпідставно виключив з обліку 33 офіцерів, суд покарав його штрафом
21 травня 2024, 22:18
На Львівщині затримали жінку, яка планувала вивезти за кордон свого фіктивного чоловіка
21 травня 2024, 21:19
Росіяни не дозволяють евакуюватися із Вовчанська близько сотні цивільних, — Синєгубов
21 травня 2024, 20:28
У прокуратурі повідомили подробиці щодо розстрілу чоловіка в інвалідному візку у Вовчанську
21 травня 2024, 19:55
Електронна черга вже доступна у всіх ТЦК – як зареєструватися
21 травня 2024, 19:21
Сили оборони показали, як знищили два Shahed на Одещині
21 травня 2024, 18:52