UA | RU
20 вересня 2022, 14:02

На Харківщини ініціюють створення понад 20 військових адміністрацій — голова ОВА

Фото: kharkivoda.gov.ua

В адмінмежах об'єднаних громад Харківщини ініціюють створення понад 20 військових адміністрацій. Насамперед мова йде про громади, де є або були активні бойові дії, та деокуповані населені пункти

Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає RegioNews.

Він наголосив, що для оперативної координації відновлювальних процесів на деокупованих територіях на місцях мають бути керівники, які продемонстрували патріотизм та в найскладніші часи окупації працювали на благо українців.

"Ініціюємо створення понад 20 військових адміністрацій в адмінмежах об'єднаних громад Харківщини. Насамперед мова йде про громади, де є або були активні бойові дії, та деокуповані населені пункти. Розглянули кандидатів як серед чинних голів, так і тих, хто гідно зарекомендував себе протягом часу повномасштабного вторгнення”, - розповів Олег Синєгубов.

Ці та інші нагальні питання були предметно обговорені із віцепрем'єркою Іриною Верещук на засіданні Координаційного штабу.

За словами начальника ХОВА, розмінування, відновлення критичної інфраструктури, забезпечення гуманітарною допомогою та евакуаційні заходи, - першочергові завдання.

"Провели нараду із волонтерською спільнотою Харківщини. Дуже важливо координувати зусилля та рівномірно розподіляти допомогу, в тому числі і щодо евакуації. Вкотре дякую волонтерському руху Харківщини за активність та небайдужість”, - зазначив Олег Синєгубов.

Нагадаємо, раніше голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що окупанти завдали ракетного удару по об’єкту інфраструктури в Чугуївському районі, обійшлося без постраждалих.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності