UA | RU
16 вересня 2019, 14:02

Через пожежі на Харківщині не працюють садки, на Одещині зупинили потяги

У кількох регіонах України тривають пожежі. Рятувальники б'ють на сполох через найвищий рівень пожежної небезпеки.
У кількох регіонах України тривають пожежі. Рятувальники б'ють на сполох через найвищий рівень пожежної небезпеки.

Так, вогонь спричинив зупинку кількох потягів на Одещині і призвів до скасування занять у садочках і школі на Харківщині.

У Чугуївському районі на Харківщині через пожежу на військовому полігоні скасували навчання в одній школі та двох дитсадках, повідомляє прес-служба Чугуївської міськради.

Щоб діти не дихали димом, з 13 по 16 вересня навчання не буде у Клугино-Башкирівській школі, у Чугуївському яслах-садку №2, дитсадку "Веселочка". Також у місті обмежили масові заходи на відкритому повітрі.

На військовому полігоні горить суха трава та очерет на площі близько 10. Пожежу ще гасять.

Через масштабну пожежу, що сталася напередодні біля залізничних колій у Лиманському районі Одеської області, затрималися три поїзди.

Біля села Сербка загорілася суха трава вздовж залізничних колій на площі 4 га. Рятувальники ліквідували пожежу ввечері 12 вересня. Загиблих і постраждалих немає.

Ймовірною причиною пожежі називають необережне поводження з вогнем.

"Через сильні пориви вітру пожежа поширювалася дуже швидко, і залізничники були змушені знеструмити контактну мережу на обох коліях перегону", - розповіли в прес-центрі Одеської залізниці.

Через пожежу затримали електропоїзди №6414 Одеса-Помічна на 2 години, №6407 Колосівка-Одеса на 36 хвилин, а також пасажирський поїзд №92 сполученням Одеса-Костянтинівка.

Також рятувальники борються з пожежами на Волині і у Миколаївській області.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності