UA | RU
05 липня 2018, 15:18

На Черкащині відкрили «Інститут здоров’я рослин» світового рівня

Інститут оснащений передовим обладнанням,  яке дозволяє робити комплекс різноманітних досліджень різного рівня складності, охоплюючи агрохімічний та агробіологічний напрямки, аналітичну роботу в різних галузях, впроваджувати високотехнологічні наукові дослідження.

Таким чином, він стане першою в Україні науковою платформою світового рівня для досліджень у сфері агро. Засновником «Інституту здоров’я рослин» є вітчизняний лідер з виробництва високоякісних ЗЗР та мікродобрив ГК UKRAVIT - найбільша агрохімічна українська компанія, яка виробляє понад 140 препаратів: ЗЗР, добрива з мікроелементами, засоби для знищення гризунів та побутових комах.

«Сільське господарство – відновлювальна галузь, яка дасть людям майбутнього можливість виробляти практично будь-що. Використовуючи її як базу сировини, можна працювати у сферах фармацевтики, мікробіології, біохімії, будівельних матеріалів, відновлюваної енергетики і багатьох інших», – відзначає власник ГК «UKRAVIT» Віталій Ільченко.

                     Ми не створюємо бренд – ми створюємо знак якості

Інститут працюватиме у форматі «Green Chemistry» («зелена хімія»). Це – прогресивний підхід, який передбачає дбайливе ставлення до природи і максимальне зменшення використання шкідливих компонентів. Над запуском проекту працювали найкращі українські та зарубіжні вчені.

Володимир Малиновський, старший науковий консультант інституту - "Ми інтегруємось в міжнародну науку. В Європі достатньо проектів світового маштабу, де потрібні учасники з різних країн світу і відтепер ми станемотаким партнером".

Інститут працюватиме у двох напрямках - науковий та аналітичний

 

Дослідження проводитимуться на основі потужної лабораторної бази, оснащеної кращим світовим обладнанням. Розробки тестуватимуть в унікальному демоцентрі, який являє комплекс підземних теплиць, фітотронних кімнат та кліматичних камер і дозволяє вирощувати культури в реальних умовах упродовж всього року. Протестовані препарати запускатимуться у виробництво на «Фабриці агрохімікатів» у Черкасах, яка входить до складу ГК «UKRAVIT».

 «Ми плануємо розширюватись по всій Україні і будувати такі інтитути і в інших регіонах. До кінця року ми запустимо 6 додаткових виробничих цехів, що дасть можливість збільшити виробництво продукції до 16 тисяч, у той час, коли у  2014-му році на фабриці виробляли 2 тис. т продукції. ми повинні прагнути до отримання найвищих врожаїв. Принаймні вони мають бути абсолютно безпечними для наших клієнтів та для екології країни в цілому. «Інститут здоров’я рослин» готовий надавати аналітичні послуги аграрному сектору та захищати екологію України", - узагальнив Віталій Ільченко.

17 травня 2024
Квартирне питання: де українці купують найбільше житла і чому у Києві більше не придбати дешевих осель
Повномасштабна війна позначилась на усіх сферах життя в Україні. Не став виключенням і ринок нерухомості, адже ситуація на ньому сьогодні вкрай відрізняється від тієї, що була до 24 лютого 2022 року. ...
09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
Корабель та пів сотні артсистем: оновлені дані про втрати ворога у війні
20 травня 2024, 08:44
Вночі українські військові збили майже 30 ворожих дронів: ППО працювала у чотирьох областях
20 травня 2024, 08:19
На Херсонщині внаслідок російських обстрілів отримали поранення восьмеро людей
20 травня 2024, 08:01
Закон про мобілізацію: роботодавці можуть вручати повістки своїм працівникам
20 травня 2024, 07:51
Росіяни протягом доби майже 400 разів обстрілювали Запорізьку область
20 травня 2024, 07:28
На Закарпатті чоловік навмисно підпалив 10-річного сина своєї співмешканки, хлопчик помер
19 травня 2024, 17:52
Після затишшя ворог відновив штурми позицій ЗСУ на Харківщині, — Генштаб
19 травня 2024, 17:06
Кількість загиблих внаслідок удару по базі відпочинку під Харковом зросла до шести
19 травня 2024, 16:28
Партизани показали знищений російський комплекс С-400 на аеродромі у Джанкої
19 травня 2024, 16:21
Росіяни вдарили по центральній частині Харкова, є постраждалі
19 травня 2024, 15:47