UA | RU
25 серпня 2011, 09:00

МВФ відвідає Україну у жовтні

Відправка чергової місії МВФ в Київ перенесена на кінець жовтня
Відправка чергової місії МВФ в Київ перенесена на кінець жовтня

Спеціальний радник директора-розпорядника Фонду Девід Ліптон повідомив про це після зустрічі з представниками української влади у Вашингтоні.
Візит наступної місії МВФ в Україну перенесено з кінця серпня на кінець жовтня. Про це повідомив спеціальний радник директора-розпорядника Фонду Девід Ліптон.
Зі слів Ліптона, на зустрічі він наголосив на "великому значенні сильних політичних заходів і реформ для подолання відставання" в реалізації узгодженої Україною з МВФ економічної програми і "завершення її другого огляду". За правилами Фонду завершення подібних контрольних оглядів відкриває шлях до виділення державі-позичальнику програмних коштів.
Зі своєї сторони, згідно з прес-релізом, українська влада "знову підтвердила свою прихильність" досягненню програмних цілей і виконанню взятих на себе зобов'язань, названих в документі "очікуваними заходами".
З 1 вересня Ліптон заступає на посаду першого заступника директора-розпорядника МВФ. Зокрема він, очевидно, буде займатися діалогом Фонду з Україною, повідомляє  Zaxid.net. 
Раніше повідомлялося, що місія МВФ  приїде до України 29 серпня домовлятися про умови наступного траншу кредиту за схемою stand by.
Нагадаємо, Україна отримає два транші МВФ по 1,5 млрд доларів кожен до кінця поточного року, повідомив раніше перший заступник міністра фінансів Анатолій Мярковський.
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності