Про це повідомляє "Агро-Бізнес", передає RegioNews.
Один з українських заводів, який виробляє заморожені фрукти та овочі. Експерт Ігор Усатий зазначає, що працювали з різними овочами та ягодами, згідно з графіком врожайності.
"Так, влітку це полуниця, малина, восени – гарбуз, цибуля та інші овочі. Цього року ціни на ягоди були вищими, ніж попередніми роками, тому вирішили не ризикувати з великими обсягами", - каже фахівець.
Він зауважив, що на чорницю та ожину ціни виросли вдвічі, якщо порівнювати з минулим роком. Ціни на вишню також були найвищі за останні 10 років. За таких цінових гойдалок переробним підприємствам складно працювати, кажуть аналітики, адже покупці замороженої продукції не очікують і не розраховують на таке різке підвищення вартості.
Нагадаємо, українські фермери опинилися в скрутному становищі через різке падіння закупівельних цін на живих свиней до 75-100 гривень за кілограм, тоді як у супермаркетах свинина продовжує коштувати 250 гривень за кіло, а сало – 150-180 гривень. Цей дисбаланс між низькими цінами для виробників та стабільно високими роздрібними цінами загрожує скороченням виробництва свинини в Україні.