Має свої особливості й технологія приготування рідини, що підлягає перегонці: якщо в Шотландії практикують солодження, то за океаном — зброджування у воді попередньо подрібнених компонентів.
Виробляють бурбон понад 2000 дистиллерій, наявних практично у всіх штатах. Із цієї причини недосвідченому споживачеві не так просто вибрати гідний для дегустації напій. Пропонуємо вам ознайомитися з найкращими марками цього оригінального віскі.
Найвпізнаваніший бренд. Хоча сам виробник іменує свій напій віскі, це класичний бурбон, що виготовляється в бурбонній столиці США, штаті Теннессі.
Кожна винокурня намагається внести в технологію виготовлення бурбона свої фішки. У Джек Деніелс це застосування в процесі дистиляції спеціального вугільного фільтра, виготовленого з місцевого різновиду клена. Мабуть, найкраща марка бурбона для першого знайомства.
Якщо Джек Деніелс вважається найвпізнаванішим американським віскі, то пальму першості за обсягами продажів утримує саме Джим Бім. Виробник також використовує низку запатентованих технологій виробництва напою. Найвідомішою особливістю бурбона Джим Бім є застосування штаму дріжджів, що не змінювався з 1933 року (тоді в США було скасовано сумнозвісний сухий закон).
Віскі має насичений смак, характеризується стійким післясмаком і часто використовується як основа для коктейлів.
Популярність і обсяги продажів не завжди є об'єктивними оцінками смаку напою. У цьому плані найкращим вважається бурбон Баффало Трейс, вироблений у Франкфурті (місто в Кентуккі, а не Німеччині).
Дивовижні смакові якості (м'якість, обтічність) напою зобов'язані місцевій воді. У США популярний 45-відсотковий бурбон, але в Україну постачають Buffalo Trace стандартної міцності, у чому можна переконатися, вивчивши каталог популярного маркету алкогольних штук MAUDAU.
Його можна рекомендувати поціновувачам американського віскі. Але й коштує цей бурбон недешево.
Ще одна непогана марка для знайомства з бурбоном. На батьківщині рідко коли вибуває з ТОП-5 найбільш продаваних марок. Водночас багато експертів називають Evan Williams недооціненим віскі, що має неповторний смак. Технологія виготовлення тримається в таємниці, відомо тільки, що бочки компанія виготовляє самостійно.
Віскі з вишуканим смаком. Під час його виготовлення головним критерієм є не час витримки, а набуті органолептичні характеристики. Кожна бочка дозріває впродовж 6–8 років, проводячи половину часу на верхніх стелажах, де температура вища. Якби не вартість, Maker's Mark посів би більш високе місце в нашому рейтингу.