UA | RU
18 липня 2019, 11:27

Названо симптоми, за яких слід негайно звернутися до лікаря

За повсякденними турботами ми можемо втратити контроль над своїм здоров’ям. Але на деякі симптоми варто одразу ж звертати увагу. 
За повсякденними турботами ми можемо втратити контроль над своїм здоров’ям. Але на деякі симптоми варто одразу ж звертати увагу. 

Будь-який симптом, який з’являється раптово, означає, що ви повинні звернути на нього увагу, кажуть експерти. При цьому медики виділяють кілька факторів, які повинні стривожити вас негайно, передає ЮФ.

1. Сильний головний біль. Якщо біль проявляє себе так, що ви можете порівняти його з ударом грому. Це може бути крововиливом або мікроінсультом.

2. Раптова втрата слуху може мати серйозні причини. У вас може бути пухлина слухового нерва. Втрата слуху в один момент також може бути ознакою розсіяного склерозу.

3. Здуття живота, при якому ви відчуваєте біль, який піднімається вгору. Якщо біль постійний і різкий, викликайте швидку допомогу – це може бути виразка шлунка.

4. Запаморочення, яке посилюється, коли ви повертаєте голову з боку в бік. Це може мати неврологічну причину.

5. Проблеми із сечовипусканням. Коли ви випиваєте досить великий обсяг води, але не можете сходити в туалет, варто подумати про грижу міжхребцевих дисків або камені в нирках, які могли перекрити канали.

6. Біль у спині, коли він різкий та супроводжується нападом слабкості. Окремої уваги заслуговують симптоми, які супроводжуються неможливістю контролювати позиви в туалет. Негайно викликайте лікарів і звертайтеся до лікарні.

7. Раптова, навіть короткочасна втрата зору або мовлення. Ці симптоми дуже тривожні з точки зору інсульту.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики