UA | RU
12 червня 2019, 09:59

В Угорщині підняли затонулий прогулянковий катер

У Будапешті рятувальники виявили ще чотири тіла загиблих, після того, як їм вдалося підняти рештки туристичного судна, яке у травні затонуло на Дунаї. Вважають, що одне з тіл належить капітану.
У Будапешті рятувальники виявили ще чотири тіла загиблих, після того, як їм вдалося підняти рештки туристичного судна, яке у травні затонуло на Дунаї. Вважають, що одне з тіл належить капітану.

Водолази змогли потрапити у корпус судна в той час як гігантський плавучий кран повільно підіймав його на поверхню.

Прогулянковий катер Mermaid перевозив південнокорейських туристів, коли зіткнувся з круїзним судном і перекинувся. У результаті аварії 20 людей загинули, а ще вісім зникли.

У трагедії підозрюють капітана круїзного судна, який має українське громадянство.Спроби угорських та південнокорейських спеціалістів підняти судно ускладнював високий рівень води в Дунаї.

Кадри з місця проведення операції у вівторок вранці показали верхню палубу катера, що з'являється з води, та дайверів, які ведуть пошук жертв всередині.

Потім насоси викачали воду з корпусу, а рештки 70-річного катера почали повільно витягати на поверхню. Очікується, що вся операція займе декілька годин.

Виявлені тіла, як вважають, належать трьом південнокорейським туристам і угорському капітану корабля, повідомляє південнокорейське агентство Yonhap, з посиланням на представників влади країни.

Зіткнення круїзного судна Viking Sigyn з прогулянковим катером Mermaid на річці Дунай у Будапешті сталося 29 травня.

Катер перекинувся і затонув всього за 7 секунд після зіткнення. Загинуло 20 людей, а вісім — зникли.

Пасажирами катера переважно були туристи з Південної Кореї.

Угорська поліція розпочала розслідування щодо "злочинної халатності на водних шляхах" і розповіла, що має докази, "які ставлять питання про особисту відповідальність" у цій трагедії.

Капітана судна Viking Sigyn, 64-річного українця на ім'я Юрій, арештували незабаром після цього. Сам він повністю заперечує свою провину.

Аварія сталася на популярній для прогулянкових суден ділянці річки Дунай, звідки пасажири можуть оглянути місто і будівлю парламенту, освітлені вночі.

Десятки невеликих прогулянкових катерів щодня ходять вздовж Дунаю через Будапешт. Великі річкові круїзні судна, що подорожують вздовж Дунаю між Німеччиною і Чорним морем, зазвичай перебувають кілька днів в угорській столиці.

Напередодні в угорській прокуратурі повідомили, що у квітні українець був учасником схожої аварії в Нідерландах. Тоді, щоправда, обійшлося без жертв.

Також, кажуть правоохоронці, капітан з якихось причин одразу після зіткнення суден на Дунаї видалив дані зі свого мобільного телефону. Прокурори поки не з'ясували, чи мали ці дані якийсь стосунок до аварії.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
ВРУ підтримала розмитнення авто в Дії: деталі
25 квітня 2024, 03:00
У спальному районі Запоріжжя перекинувся мікроавтобус
25 квітня 2024, 02:00
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку, – міністр
25 квітня 2024, 01:14
На Вінниччині чоловіка, який ремонтував каналізацію, на смерть засипало ґрунтом
25 квітня 2024, 00:45
Здетонувала вибухівка: у Миколаєві постраждали п'ятеро рятувальників
25 квітня 2024, 00:05
ДТП на Черкащині: одна людина загинула, ще одна – в лікарні
24 квітня 2024, 22:41
США таємно передали Україні ракети ATACMS, а ЗСУ вже застосували їх
24 квітня 2024, 21:43
Росіяни розстріляли жінку на Херсонщині, а після намагалися спалити її будинок
24 квітня 2024, 21:26
Уряд заборонив пересилати за кордон паспорти чоловіків призовного віку
24 квітня 2024, 20:48
За добу відбулося понад 80 боєзіткнень: Генштаб про ситуацію на фронті
24 квітня 2024, 20:15