UA | RU
25 серпня 2011, 09:32

"Вища школа" судитиметься за українську

Державне підприємство «Державне спеціалізоване видавництво «Вища школа» 25 серпня подасть судовий позов на інспектора територіальної державної інспекції праці в м. Києві Артема Левшина через його неправомірні дій — державний службовець демонстративно відмовився говорити українською мовою.
Державне підприємство «Державне спеціалізоване видавництво «Вища школа» 25 серпня подасть судовий позов на інспектора територіальної державної інспекції праці в м. Києві Артема Левшина через його неправомірні дій — державний службовець демонстративно відмовився говорити українською мовою.

Про це повідомив заступник директора видавництва «Вища школа» Сергій Костянчук, який забезпечує юридичний захист видавництва.
Він розповів, що напередодні, 23 серпня 2011 р., інспектор А. Левшин прийшов до директора ДП «Державне спеціалізоване видавництво "Вища школа" Андрія Савчука.
«Під час пояснення причин свого візиту та роз'яснення прав особи, яка підлягає перевірці, А. Левшин почав говорити суржиком — не зміг назвати правильно навіть назву свого місця роботи», — сказав С. Костянчук. Він зазначив, що «розмова відбувалася в присутності трьох осіб, якими складено акт, і записувалася на диктофон».
За словами С. Костянчука, на зауваження й прохання до державного службовця розмовляти державною мовою А. Левшин демонстративно продовжив спілкуватися російською мовою, повідомляє ZN.UA.
«Після повторного прохання присутніх розмовляти українською мовою або надати перекладача з боку державного службовця не було жодної реакції», — підкреслив заступник директора видавництва «Вища школа».
Коментуючи ситуацію, С. Костянчук підкреслив: «Особливо вражає таке цинічне поводження державного службовця в переддень 20-річчя Незалежності України, в День Державного прапора України».
Він також уточнив, що видавництво «Вища школа» «звернеться з позовом до суду і до відповідних державних органів для проведення ретельної перевірки дій посадової особи, перш за все, щодо відмови використання державної мови».
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...