UA | RU
15 серпня 2019, 13:17

У тілі футболіста Еміліано Сала виявили смертельний рівень чадного газу

Нападник клубу "Кардіфф" Еміліано Сала, який у січні загинув у катастрофі літака над Ла-Маншем, перед смертю вдихнув велику кількість чадного газу. Про це йдеться у звіті британського агентства з розслідування авіакатастроф.
Нападник клубу "Кардіфф" Еміліано Сала, який у січні загинув у катастрофі літака над Ла-Маншем, перед смертю вдихнув велику кількість чадного газу. Про це йдеться у звіті британського агентства з розслідування авіакатастроф.

28-річний футболіст і 59-річний пілот Девід Іботсон загинули 21 січня, коли їхній літак впав у пролив Ла-Манш під час перельоту з Нанта (Франція) до Кардіффа (Велика Британія).

Як показали токсикологічні тести, рівень карбоксигемоглобіну (сполучення гемоглобіну і чадного газу) в крові Еміліано Сала складав 58%.Настільки високий рівень чадного газу в крові може супроводжуватися приступом, втратою свідомості або інсультом.

Тіло пілота Девіда Іботсона так і не знайшли.

Літаки з поршневим двигуном - такі як модель Piper Malibu, на якій летів Сала, - виділяють велику кількість чадного газу.

Як правило, він виводиться з літака через вихлопну систему, але через проблеми з системою обігріву чи вентиляції може проникнути в салон.

На ринку є прилади, які сигналізують про наявність чадного газу у приміщенні чи у салоні літака.

Чадний газ не має кольору, смаку і запаху, тому навіть вдихаючи його, людина навряд чи це усвідомить.

За словами адвоката Деніела Маковера, який представляє родину футболіста, у близьких Сала виникли додаткові питання.

"Родина вважає, що необхідно провести додаткову оцінку технічного стану літака перед вильотом. Родина та суспільство мають знати, яким чином чадний газ потрапив у салон. Майбутнє безпечних авіаперевезень залежать від того, що ми зможемо дізнатися", - каже адвокат.

Слідство намагається зрозуміти, як газ міг потрапити в кабіну, працюючи з виробниками літака у США. Інспектори хочуть виявити "операційні, людські і технологічні фактори", через які футболіст і пілот могли отруїтися.

За словами інспектора Джерейнта Герберта, який веде справу про падіння літака футболіста, слідство вважає, що і Сала, і пілот, ймовірно, отруїлись чадним газом незадовго до катастрофи.

Остаточні результати дослідження мають бути оприлюднені у 2020 році.

Літак, на борту якого перебував футболіст, зник з радарів 21 січня, коли пролітав над Ла-Маншем.

Уламки літака вдалося знайти лише на початку лютого. Рятувальники змогли виявити тіло загиблого футболіста, а от тіло пілота так і не знайшли.

Незадовго до зникнення Еміліано Сала, футбольні клуби "Нант" (Франція) і "Кардіфф Сіті" (Велика Британія) домовилися про його трансфер.

Повідомлялося, що "Кардіфф" погодився заплатити за Сала 15 мільйонів фунтів стерлінгів - рекордну суму в історії клубу. Проте жодного матчу за нову команду аргентинський футболіст зіграти так і не встиг.

Згодом стало відомо, що пілот, який керував літаком, не мав права літати вночі: він був дальтоніком і тому його ліцензія містила обмеження на польоти у вечірні та нічні години.

При цьому розклад польотів свідчить про те, що літак, на якому летів Еміліано Сала, мав вилетіти з французького міста Нант о 9 годині ранку 21 січня.

Але на прохання футболіста рейс відклали до 19 години - Сала хотів попрощатися зі своїми друзями з футбольного клубу "Нант".

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
Українській бійці знищили ЗРК "Бук-М1", який готувався до пуску ракет
25 квітня 2024, 08:42
Окупанти обстріляли з артилерії громаду на Миколаївщині: наслідки
25 квітня 2024, 08:30
Росіяни атакували Черкащину: пошкоджений об'єкт інфраструктури, є постраждалі
25 квітня 2024, 08:22
За добу – 104 боєзіткнення: дані Генштабу про ситуацію на фронті та втрати окупантів
25 квітня 2024, 08:09
У СБУ показали, як "відключають" російські комплекси спостереження та засоби РЕБ
25 квітня 2024, 06:10
В полі на Харківщині знешкодили близько 250 протипіхотних мін
25 квітня 2024, 03:54
ВРУ підтримала розмитнення авто в Дії: деталі
25 квітня 2024, 03:00
У спальному районі Запоріжжя перекинувся мікроавтобус
25 квітня 2024, 02:00
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку, – міністр
25 квітня 2024, 01:14
На Вінниччині чоловіка, який ремонтував каналізацію, на смерть засипало ґрунтом
25 квітня 2024, 00:45