UA | RU
31 січня 2019, 12:13

На Київщині планують будівництво біогазового заводу

Проект будівництва біогазового заводу вартістю 4,5 млн євро з окупністю 5-6 років планують запустити в Ірпінському районі Київської області, пише shotam.info.
Проект будівництва біогазового заводу вартістю 4,5 млн євро з окупністю 5-6 років планують запустити в Ірпінському районі Київської області, пише shotam.info.

На цій території, де планують побудувати завод, нині діють декілька підприємств з вирощування та переробки птиці, рибне господарство, лісопилки. У навколишніх селах мешканці тримають корів і свиней. Центр громади – містечко Буча – щоосені страждає через необхідність вивозити тонни опалого листя. Це все є сировиною для біогазового заводу.

“Ми повинні свої відходи не просто цивілізовано утилізувати, а й отримувати від цього економічну вигоду. Ретельно вивчили ринок, побували на галузевих виставках і нарешті визначилися з професіоналами, які адекватно оцінили наші потреби і умови. У сільраді вже відбулася перша презентація проекту майбутньої біогазової станції. Ми вислухали фахівців, які вчинили технологічний запуск біогазової станції малої потужності в селі Бзів Баришівського району”, – розповів бізнесмен Юрій Максаков.

На думку ініціаторів, комунальне співволодіння істотно полегшить процедуру підключення шкіл, садочків, інших комунальних приміщень до прямого “біогазового” тепла.

“Знайти гроші на біогазову установку оптимальної для нас потужності в 1,5 МВтел – це лише 10% всіх проблем. Зокрема, істотно може вкластися громада. Адже місцеві підприємці якраз перереєстровуються і поповнюють місцевий бюджет власними податками”, – додає Юрій Максаков.

Експерти називають дві основні складові успіху біогазового бізнесу: на 50% він залежить від правильно підібраної рецептури сировини і на 50% — від правильної експлуатації біогазової станції.

Якщо ініціативній групі вдасться знайти підтримку на громадських слуханнях і остаточно визначитися з інвесторами, які вкладуть у новий біогазовий завод 4,5 млн євро, вже за півтора-два роки інноваційне село під Бучею вихвалятиметься власною енергетичною системою.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
У Харкові та області запровадили нові графіки відключення світла
16 квітня 2024, 18:03
"Баба Яга" Сил оборони палить окупантів на лівому березі Херсонщини: відео
16 квітня 2024, 17:49
У поліції розповіли, як загинув чоловік, тіло якого знайшли у смітнику в Житомирі
16 квітня 2024, 17:37
Мешканці Запоріжжя облаштували в центрі міста підпільну зброярню: фото
16 квітня 2024, 17:15
Новим командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Геннадій Шаповалов
16 квітня 2024, 17:05
Нардеп-силач Василь Вірастюк вчетверте став батьком та розповів про свою нову обраницю
16 квітня 2024, 16:41
На Черкащині адвокат "звільняв" чоловіків від армії за 7 тисяч доларів
16 квітня 2024, 16:21
Заступник голови Полтавської облради отримав підозру за трьома статтями через закордонний вояж
16 квітня 2024, 16:01
Зеленський підписав закон про мобілізацію
16 квітня 2024, 15:45
Росіяни скинули КАБ на пошту в Харківській області: є постраждалі
16 квітня 2024, 15:37