UA | RU
14 листопада 2014, 14:31

Начальник Головного управління юстиції на Черкащині Вадим Корчака причетний до рейдерського захоплення агропідприємств?

Наразі держава переживає непрості часи, захищаючи свої кордони від російського агресора. Українські військові жертвують своїм життям, відстоюючи на сході суверенітет і єдність України.

Але складна ситуація в країні не стала на заваді брудним, цинічним діям рейдерів, що безкарно орудують в Уманському районі на Черкащині.

Використовуючи корумповані зв’язки в судах, органах державної влади та місцевого самоврядування, харківські ТОВ «Бравекс» та аудиторська фірма «Фактор», арбітражний керуючий Максим Косиневський, Ахмед Магомедрасулов, Борис Попик та нечисті на руку судді, посадові особи органів державної влади й місцевого самоврядування реалізували брудний план рейдерського захоплення сільськогосподарських підприємств Уманщини ПП «КВФ «Байс» та ДП «Агрофірма «Байс-Агро», які у надскладних для країни умовах забезпечують державу сільськогосподарською продукцією та надають сотням сімей Уманського району гідну роботу та стабільну заробітну плату.

Рейдери використали класичну схему захоплення – через процедуру банкрутства, у якій взяли участь окремі посадові особи відділу комунального майна Уманської міської ради, що «уступили» заборгованість ПП «КВФ «Байс» перед місцевим бюджетом рейдерам. Про це пише видання "Прес-Центр".

Незважаючи на погашення боргу і виконання всіх вимог харківської фірми, Господарський суд Черкаської області відсторонив директора ПП «КВФ «Байс» Анатолія Кисіля від управління підприємством та поклав виконання його обов’язків на Максима Косиневського, якого уманські державні реєстратори оперативно реєструють в Єдиному державному реєстрі як керівника і підписанта договорів. Для встановлення контролю над ДП «Агрофірма «Байс-Агро» арбітражний керуючий призначає його керівником Бориса Попика. Господарський суд Черкаської області, у якому оскаржив це рішення Анатолій Кисіль, виніс ухвалу про заборону відчуження майна ПП «КВФ «Байс» та здійснення зміни керівника Дочірнього підприємства «Агрофірма «Байс-Агро». Попри судову заборону, державний реєстратор Реєстраційної служби Уманського міськрайонного управління юстиції Черкаської області Вадим Міркамілов, на підставі підроблених (або недостовірних документів), користуючись службовим становищем, здійснює незаконну зміну керівника цієї фірми та складу її підписантів.

3 листопада 2014 року Київський апеляційний господарський суд підтвердив протиправність відчуження об’єктів комунальної власності і незаконність дій, спрямованих на захоплення сільськогосподарських підприємств. Таким чином, головний суд постановив, що рішення про банкрутство ПП «КФВ «Байс» Господарський суд Черкаської області виніс незаконно.

Але державний реєстратор Вадим Міркамілов, незважаючи на скасування апеляційним судом ухвал, що стали підставою для державної реєстрації зміни керівництва ПП «КФВ «Байс» і ДП «Агрофірма «Байс-Агро», протиправно ухиляється від внесення до ЄДР записів, спрямованих на виконання судових рішень і поновлення порушених прав. На запитання «Чому він проводив протизаконні реєстраційні дії?», Вадим Рахімович відповів, що виконував вказівку начальника Головного управління юстиції в Черкаській області Вадима Корчаки, якого новий міністр юстиції Павло Петренко звільнив як «найбільш одіозного». Однак до сьогоднішнього дня «звільнений» міністром керівник обласного управління юстиції Вадим Корчака, який безпосередньо повинен дотримуватись вимог чинного законодавства та контролювати виконання законів, «успішно» керує процесами на своєму робочому місці та причетний до рейдерського захоплення агропідприємств?

З метою захисту від дій рейдерського захоплення ПП «КФВ «Байс» та ДП «Агрофірма «Байс-Агро», окрім подачі позовів та скарг до судів, неодноразово зверталися і до правоохоронних органів Черкаської області й Уманського району. Однак вони зайняли вичікувальну позицію, ігноруючи скарги та звернення працівників і власників захоплених сільськогосподарських підприємств.

Справжні власники фірм сподіваються на законні рішення державних органів при розв’язанні конфлікту, адже коли, як не зараз, на терезах повинні переважати законність, справедливість, честь і порядність. Чи не за них боролися і продовжують боротися тисячі військових держави, що має, нарешті, очиститись від підкупу, корупції і брехні?

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
Прикордонники знищили дві ворожі гармати "Рапіра” на Харківському напрямку: відео
16 квітня 2024, 11:59
Російські війська обстріляли міста та села Донеччини: є жертви
16 квітня 2024, 11:28
Росіяни змогли знищити Трипільську ТЕС, оскільки в України закінчились ракети для її захисту, – Зеленський
16 квітня 2024, 11:14
На фронті загинув мер Лебедина Олександр Бакликов
16 квітня 2024, 10:54
Замах на очільника Херсонщини Прокудіна: СБУ затримала російського агента
16 квітня 2024, 10:30
Вбивство в Ужгороді: чоловік задушив 23-річну дівчину з Київщини
16 квітня 2024, 10:11
Наслідки обстрілів Сумщини: фото поліції
16 квітня 2024, 09:49
Сили спецоперацій показали, як підбили новітній російський танк "Т-90"
16 квітня 2024, 09:30
Розвідники показали знищення російського ЗРК "Стріла 10": відео
16 квітня 2024, 09:12
Окупанти за добу обстріляли 15 населених пунктів Херсонщини: є поранені
16 квітня 2024, 08:57