UA | RU
01 липня 2014, 09:15

На боці сепаратистів воює чинний депутат Одеської облради і права рука Ігоря Маркова

Читачі RegioNews повідомили нам, що на відео, на якому знято нещодавній обмін загиблими з Іл-76 у Карлівці, у лавах керівників сепаратистів упізнали колишнього українського військового й депутата Одеської облради Савенка Вадима Анатолійовича. Крім того, він є правою рукою Ігоря Маркова, котрий вийшов з-під арешту після подій на Майдані, а сьогодні може бути причетним до фінансування сепаратистів.

Як з'ясувалося, Савенко – підполковник запасу. Свого часу служив в 3 Окремому полку спеціального призначення, тоді, коли він ще базувався в Старому Криму і був підрозділом ГУР, згодом полк переїхав до Кіровограда. За словами нашого джерела, зараз цей полк повністю кинуто в АТО, і в останньому збитому вертольоті загинуло 3 людини з його складу.

Однак, Савенко тоді з полком до Кіровограда не доїхав, а став командиром 188 Командно-розвідувального центру в м. Одеса та звільнився приблизно в 2005-му році.

На жаль, той факт, що чимало колишніх українських військових перейшли на бік сепаратистів, шокувати нікого не може.

Цікаво інше – Савенко й досі є депутатом Одеської обласної ради від партії «Родіна» і правою рукою глави партії Ігоря Маркова. Про їхню міцну дружбу свідчить той факт, що частина майна Маркова переписана на Савенка, а Савенко разом з Марковим брав участь у сумнозвісному побитті активістів в 2007-му. (Нагадаємо, проти Ігоря Маркова була порушена кримінальна справа за звинуваченнями у побитті активістів ВО «Свобода» 2 вересня 2007 року. На початку 2010 року справу було закрито, однак у квітні того ж року її поновили. У жовтні 2013-го Маркова затримали, судили і відправили під арешт, який тривав до 25 лютого 2014-го, коли після восьмигодинного судового засідання Маркова звільнили з-під варти.)

Аналізуючи сказане вище, можна зробити такі висновки:

- У лавах сепаратистів колишній офіцер ГУР воює проти підрозділу, в якому сам і служив. Не виключено, що в нього залишилися міцні зв'язки у верхах ВСУ в тому числі і ГУР.

- На боці сепаратистів – чинний депутат обласної ради і права рука глави партії «Родіна» Ігоря Маркова, в якого є чимало прихильників (згадати протести під будівлею суду і виступи Маркова перед натовпом після звільнення).

- Марков, якого випустили завдяки Майдану, спонсорує війну проти України людьми (факт) і, ймовірно, ресурсами. Водночас він має прибутковий бізнес і чимало майна в Одесі. Брат Маркова створює спільні соціальні проекти разом з новим губернатором, а нинішній мер Одеси, Геннадій Труханов, на мерських перегонах-2014 був підтриманий саме Ігорем Марковим, який після тріумфального звільнення очолив народний фронт «Південний схід».

Через Маркова і Ко РФ фінансувала сепаратистський рух в Одесі, тому нейтралізувати Маркова і Савенко це не просто мінус два сепаратисти, а це знищення Одеської гілки загальної антиукраїнської мережі, розгорнутої РФ, та закриття каналу її фінансування.

Все це ще раз підтверджує, що в нинішній ситуації Україні, як і в будь-якій війні, ворогів потрібно шукати не лише по той бік кордону. І не лише серед «неблагополучних елементів із депресивних регіонів». Тут доречно згадати вислів: «Захищаючи свої землі, тримайте 10 куль у пістолеті - одну для загарбника і 9 для зрадників»...

 

 Під час обміну загиблими з Іл-76 у Карлівці

  У 2013 році Савенко перебував у розшуку через блокування будівлі облУВД в ніч з 22 на 23 жовтня 2013 р.

 

 

 Фото Савенка Вадима з сайту http://politrada.com

 

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
Ситуація на фронті та втрати ворога: інформація від Генштабу ЗСУ на 20 квітня
20 квітня 2024, 10:28
На Вінниччині вночі розстріляли поліцейських: один загинув
20 квітня 2024, 09:45
На Хмельниччині на хабарництві викрили голову військово-лікарської комісії
20 квітня 2024, 06:27
На Полтавщині тривають пошуки 13-річного хлопчика, який зник під час риболовлі майже тиждень тому
20 квітня 2024, 03:45
Смерть від рук вітчима: житель Миколаївщини забив 6-річного пасинка
20 квітня 2024, 01:24
В ДТП біля Львова загинув 12-річний велосипедист
20 квітня 2024, 00:32
Житель Миколаївщини отримав 15 років в'язниці за співпрацю з російськими спецслужбами
19 квітня 2024, 22:02
Буданов розповів подробиці знищення російського бомбардувальника Ту-22М3
19 квітня 2024, 21:19
Керівник Комітету з питань етики НАЗЯВО захищає докторську дисертацію у Словаччині
19 квітня 2024, 20:51
Ворог за день здійснив два десятки обстрілів Нікопольського району
19 квітня 2024, 20:36