UA | RU
08 липня 2019, 12:46

Головні кінопрем'єри у розпал літа

Король Лев

Король лев

"Король Лев" здобув два "Оскари", став найкасовішим фільмом 1994 року і найкасовішою анімаційною стрічкою, виконаною в техніці малювання.

А тому рімейк славетної історії про левеня Сімбу був лише питанням часу.

Режисер стрічки Джон Фавро замінив класичну анімацію реалістичною комп'ютерною графікою і додав кілька нових пісень, а також нові голоси.

Нового "Короля Лева" озвучили Бейонсе, Дональд Гловер, Чиветел Еджіофор і Мет Роген.Чи буде сюжет фільму таким самим, яким його пам'ятають глядачі всього світу?

"Ні, - каже Фавро. - Стрічка помітно довша, ніж оригінальний мультфільм. До того ж ми намагаємось додати їй глибшого виміру, не лише візуально, але й з точки зору сюжету та емоцій".

У кінотеатрах України - з 18 липня.

Людина-павук: Далеко від дому

Людина-павук

Події "Людини-павука" відбуваються невдовзі після низки смертей і реінкарнацій в останній серії про супергероїв "Месники: Завершення", яка зібрала рекордну суму в прокаті.

Пітер Паркер (Том Голланд) з'являється вперше після п'ятирічного забуття. Разом з друзями він вирушає до Європи на канікули.

Але відпочити навряд чи вдасться. Спайді знову доведеться боротися зі вселенським злом, цього разу в обличчі майстра зі складних ілюзій - Містеріо (Джейк Джиленнгол).

Паркер все ще оплакує загибель свого друга і наставника Залізну Людину, а тим часом колишній спецагент Нік Ф'юрі (Семюель Джексон) намагається завербувати супергероя у секретну урядову організацію.

Проте складні емоції, які доводиться переживати Пітеру Паркеру, шпигунство і стрибки між вимірами не заважають головному герою весело відриватися з друзями на канікулах.

Прем'єра в Україні - 4 липня.

Сонцестояння

Сонцестояння

Новий фільм молодого американського режисера Арі Астера став гучною прем'єрою літа завдяки принаймні двом чинникам.

Його попередню стрічку "Реінкарнація" критики одностайно проголосили шедевром горорів. До того ж "Сонцестояння" отримало й високу оцінку сучасного короля фільмів жахів Джордана Піла.

"Стрічка сповнена найтривожніших образів, які я коли-небудь бачив на екрані, а втім відвести від нього очі просто неможливо", - зазначив він в інтерв'ю Entertainment Weekly.

Можливо, єдині, хто не надто зрадів прем'єрі "Сонцестояння", - це шведське міністерство туризму.

Сюжет стрічки оповідає про юну американку (Флоренс П'ю), яка приїжджає до Швеції на язичницький фестиваль і незабаром шкодує, що не залишилася вдома.

Прем'єра в Україні - 1 серпня.

Стокгольмський синдром

Стокгольмський синдром

Стокгольмський синдром - це психологічний феномен, коли жертва починає симпатизувати чи навіть закохується у терориста. Термін з'явився після нападу на банк у Стокгольмі у 1973 році, події якого відтворені в фільмі Роберта Будро.

Ітан Гоук виконує роль чарівного грабіжника, який захоплює банківських співробітників і утримує їх в заручниках чотири дні. Його партнеркою по фільму є шведська акторка Нумі Рапас, яка грає одну з жертв нападника.

Сюжет, заснований на "абсурдній, але реальній історії", розгортається радше у жанрі фарсу, ніж драми. Втім, за відгуками критиків, "стрічка тримає в напруженні від першої до останньої хвилини".

Прем'єра в Україні - 4 липня

Одного разу в Голлівуді

Тарантіно

1969 рік, Лос-Анджелес. Колишня зірка вестернів (Леонардо Дікапріо), чия кар'єра стрімко йде на спад, знімається в телешоу з молодими акторами. Його дублер і права рука (Бред Пітт) потрапляє на ранчо, де Чарльз Менсон промиває мозок своїм послідовникам.

А старлетка (Марго Роббі) насолоджується нещодавно здобутими славою і багатством.

Останній фільм Тарантино - це ностальгійна данина Голлівуду 1960-х років. Легка і невимушена комедія згодом набирає обертів, перетворюючись у своїй кульмінації на божевілля жорстокості і жаху. Критики дали неоднозначну оцінку фільму після його прем'єри на Каннському кінофестивалі.

Як писав оглядач BBC Culture з Канн, "Тарантіно розповідає про жахливі події, але перш ніж він їх покаже, "Одного разу в Голлівуді" - це легка комедія з влучними жартами і дотепною пародією двох головних акторів і друзів на самих себе".

Прем'єра в Україні - 1 серпня.

Шкіра

Шкіра

Після того як антирасистська 20-хвилинна драма "Шкіра" здобула "Оскара" за найкращий короткий метр, режисер стрічки Гай Наттів вирішив зняти повнометражний фільм. Він залишив назву і більшу частину сюжету.

Обидва фільми засновані на реальних подіях. Головний герой Браян Віднер (Джеймі Белл), член місцевої банди скінхедів, закохується в матір-одиначку (Даніель Макдональд) і вирішує покінчити зі своїм расистським минулим.

Втім, зробити це вкрай не просто. Члени банди - його близькі друзі, а все обличчя Браяна вкрите расистськими тату.

"Це дуже важливий фільм, - зазначає The Hollywood Reporter. - За часів, коли в світі здіймається нова хвиля неонацизму, білого расизму та ненависті, дуже важливо показати, чому це явище приваблює людей і що допоможе їм змінитися".

Світова прем'єра - 26 липня.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
На Вінниччині судили за ухилення від мобілізації чоловіка, якого двічі відмовлялися брати на службу
19 квітня 2024, 03:12
Рушниці і тротил: у жителя Чернігівщини вилучили незаконну зброю
19 квітня 2024, 01:38
Прикордонники за допомогою дрону знищили на півдні човен окупантів
19 квітня 2024, 00:22
На Волині сталася серйозна аварія з постраждалими: зіткнулися лісовоз та вантажівка
18 квітня 2024, 23:18
У "Нафтогазі" прокоментували вибух на газопроводі у Харківській області
18 квітня 2024, 22:11
На Харківщині стався вибух на газопроводі
18 квітня 2024, 21:46
В Одесі чоловік влаштував стрілянину під час конфлікту на дорозі
18 квітня 2024, 21:12
Росіяни планують звозити сміття на українські окуповані території
18 квітня 2024, 20:43
Ситуація на фронті: за добу відбулося понад 70 бойових зіткнень
18 квітня 2024, 20:18
Житель Полтавщини отримав 15 років в'язниці за поширення кремлівської пропаганди
18 квітня 2024, 19:57