UA | RU
29 серпня 2018, 15:58

Наступний крок Ілона Маска: 5 проблем компанії Tesla

Ілон Маск більше не планує переводити свою компанію у приватний формат. Тепер Маск має фокусуватись на наступних п'яти напрямках, вважає  CNN:

1. Виробляти машини

Наприкінці червня, Tesla досягла бажаної цілі і виробляє 5000 Модель 3S на тиждень. Для того, щоб цього досягти, Маск фактично розгорнув новий величезний конвеєр прямо під навісом.

Тепер від має довести, що Tesla може підтримувати цей рівень виробництва і навіть збільшити його. Сотні тисяч прихильників Tesla надали компанії по тисячі доларів за обіцянку отримати Модель 3. Деякі чекали з часу початку прийняття замовлень компанією в квітні 2016 року.

2. Почати заробляти

Tesla має досягти цілей виробництва, бо надходження необхідні для прибутковості. На початку наступного року необхідно буде виплатити, за оцінками, 1,2 мільярда доларів боргу і Tesla планує побудувати завод в Китаї за 2 мільярди доларів, що є ключовим для виходу компанії на найбільший ринок з продажу машин, наголошує CNN.

3. Врегулювати позови та розслідування

Після того, як Маск у Twitter оголосив про свої плани перетворити компанію на приватну, проти компанії постали позови від акціонерів, звинувачуючи його в неправдивих заявах про наявність "забезпеченого фінансування" і у спробах маніпулювати акціями. Ці позови не буде припинено лише через те, що компанія змінила свої плани бути приватною, попереджає CNN.

4. Повернути довіру Wall Street

Одна з причин швидкого зростання Tesla була готовність інвесторів надавати Маску фінансування. Однак, після першого захоплення, ринки виявили сумніви про спроможність Маска провести угоду з переведення Tesla у приватну площину в той час, як ціна акцій була 420 доларів. З часу його повідомлення у Twitter 7 серпня, ціна на акції впала майже на 20%.

5. Отримати допомогу

Маска закликають долучити до роботи заступника, який мав би великий досвід і допомагав би йому в щоденному керівництві компанією.

Шеріл Cендберг допомагала Марку Цукербергу створити Facebook, Ерік Шмідт допомагав засновникам Google Леррі Пейдж та Сергію Бріну з розміщенням акцій компанії.

Однак, для Маска залучити правильну людину буде нелегко. Багато керівників, за повідомленнями, полишили компанію через непостійний стиль керівництва Маска. Потреба в допомозі стала більш очевидною, після того, як Маск в інтерв'ю The New York Times говорив, що працює по 120 годин на тиждень і не має часу на спілкування з сім'єю та друзями.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...