UA | RU
24 сентября 2019, 14:49

Британія влаштує найбільшу "евакуацію" туристів

Найстаріша у світі туристична компанія Thomas Cook, заснована ще 178 років тому, припинила роботу. Усі тури і рейси оператора скасовані.
Найстаріша у світі туристична компанія Thomas Cook, заснована ще 178 років тому, припинила роботу. Усі тури і рейси оператора скасовані.

Це призведе до наймасштабнішої в історії "евакуації" британських туристів в історії. Через крах Thomas Cook проблеми із поверненням до Британії виникли у 150 тисяч людей.

Thomas Cook давно переживала фінансові труднощі і останнім часом вела переговори про реструктуризацію боргів.

"Попри значні зусилля, ці обговорення не призвели до підписання угоди між компанією і новими кредиторами. Компанія дійшла висновку, що у неї немає іншого вибору, окрім як негайно розпочати процес ліквідації", - йдеться у заяві Thomas Cook.Глава Thomas Cook Пітер Фанкхаузер каже, що дуже шкодує, що під час переговорів так і не вдалося досягти позитивного результату. Він вибачився перед мільйонами клієнтів, тисячами працівників і партнерів компанії.

"Це дуже сумний день для компанії, яка стала піонером пакетного відпочинку і зробила можливим подорожі для мільйонів людей", - додає Фанкхаузер.

Наразі на відпочинку в різних країнах перебувають близько 600 тисяч людей, які скористалися послугами Thomas Cook, близько 150 тисяч із них - громадяни Великої Британії. Їх поверненням займатиметься британське Управління цивільної авіації.

Міністр транспорту Грант Шарпс вже заявив, що це - найбільша в історії країни операція з повернення громадян у мирний час. За планами, клієнтів з Великої Британії повернуть у період з 23 вересня до 6 жовтня.

Thomas Cook - один із найвідоміших туристичних брендів у світі. Компанію засновано у 1841 році, вона вважається найстарішою фірмою у сфері туристичних послуг.

На сайті Thomas Cook йдеться, що вона щороку обслуговувала близько 22 мільйонів туристів на рік, а в її власності перебувають 200 готелів і 105 літаків.

Компанія пов'язувала свої фінансові труднощі з великою кількістю факторів - зокрема, із брекзитом, неспокійною ситуацією у місцях відпочинку, а також сильною конкуренцією з боку онлайн-турагенцій.

Окрім того, пояснювали в Thomas Cook, чимало туристів останніми роками віддають перевагу самостійному плануванню подорожей і взагалі не користуються послугами турфірм.




28 марта 2024
Деньги или армия: сколько нужно будет заплатить, чтобы иметь "экономическую бронь" от мобилизации
"Бронь" за налоги. Бизнес поддерживает, военные эксперты видят серьезные риски
18 марта 2024
Парламент вошел в зону турбулентности. Угрожает ли Верховной Раде политический кризис?
Верховная Рада, похоже, очутилась на пороге парламентского кризиса. За последние три недели нардепы смогли принять только одно решение в то время, когда в воздухе зависли важные для Офиса президента в...
09 марта 2024
Назначение Залужного послом в Великобритании: добровольно-принудительная ссылка или взвешенный шаг?
Бывший главнокомандующий ВСУ в ближайшее время может уехать работать в Лондон – президент готов назначить его послом Украины в Великобритании. Сможет ли Валерий Залужный после такой дипломатической до...
05 марта 2024
Конец "гуманитарке" на бумаге: какие изменения ожидают волонтеров с 1 апреля
В скором времени в Украине изменятся правила завоза гуманитарной помощи из-за границы. RegioNews разбирался, что изменится для волонтеров и с какими проблемами они могут столкнуться
Ракеты "Кинжал" сбить не удалось: во Львовской области поврежден объект критической инфраструктуры
29 марта 2024, 10:09
Враг терроризировал Черкасщину с воздуха: глава ОВА Табурец рассказал о последствиях атаки
29 марта 2024, 09:52
Враг атаковал дронами Винницкую область — поврежден дом
29 марта 2024, 09:39
Россия использовала почти 100 средств воздушного нападения: сколько целей уничтожило ПВО
29 марта 2024, 09:24
На Прикарпатье враг целил по объекту критической сферы, — ОВА
29 марта 2024, 09:01
Россияне повредили три теплоэлектростанции ДТЭК
29 марта 2024, 08:44
Удары ВСУ по позициям россиян: актуальные данные Генштаба о ситуации на фронте
29 марта 2024, 08:22
На Полтавщине воздушная тревога длилась более 11 часов — рф атаковала "шахедами"
29 марта 2024, 08:13
Россия ударила по объектам энергетики: Укрэнерго ввели графики аварийных отключений света
29 марта 2024, 08:04
Над Днепром уничтожили четыре ракеты, враг бил по энергетическим объектам
29 марта 2024, 07:51