UA | RU
14 ноября 2014, 14:31

Начальник Головного управління юстиції на Черкащині Вадим Корчака причетний до рейдерського захоплення агропідприємств?

Наразі держава переживає непрості часи, захищаючи свої кордони від російського агресора. Українські військові жертвують своїм життям, відстоюючи на сході суверенітет і єдність України.

Але складна ситуація в країні не стала на заваді брудним, цинічним діям рейдерів, що безкарно орудують в Уманському районі на Черкащині.

Використовуючи корумповані зв’язки в судах, органах державної влади та місцевого самоврядування, харківські ТОВ «Бравекс» та аудиторська фірма «Фактор», арбітражний керуючий Максим Косиневський, Ахмед Магомедрасулов, Борис Попик та нечисті на руку судді, посадові особи органів державної влади й місцевого самоврядування реалізували брудний план рейдерського захоплення сільськогосподарських підприємств Уманщини ПП «КВФ «Байс» та ДП «Агрофірма «Байс-Агро», які у надскладних для країни умовах забезпечують державу сільськогосподарською продукцією та надають сотням сімей Уманського району гідну роботу та стабільну заробітну плату.

Рейдери використали класичну схему захоплення – через процедуру банкрутства, у якій взяли участь окремі посадові особи відділу комунального майна Уманської міської ради, що «уступили» заборгованість ПП «КВФ «Байс» перед місцевим бюджетом рейдерам. Про це пише видання "Прес-Центр".

Незважаючи на погашення боргу і виконання всіх вимог харківської фірми, Господарський суд Черкаської області відсторонив директора ПП «КВФ «Байс» Анатолія Кисіля від управління підприємством та поклав виконання його обов’язків на Максима Косиневського, якого уманські державні реєстратори оперативно реєструють в Єдиному державному реєстрі як керівника і підписанта договорів. Для встановлення контролю над ДП «Агрофірма «Байс-Агро» арбітражний керуючий призначає його керівником Бориса Попика. Господарський суд Черкаської області, у якому оскаржив це рішення Анатолій Кисіль, виніс ухвалу про заборону відчуження майна ПП «КВФ «Байс» та здійснення зміни керівника Дочірнього підприємства «Агрофірма «Байс-Агро». Попри судову заборону, державний реєстратор Реєстраційної служби Уманського міськрайонного управління юстиції Черкаської області Вадим Міркамілов, на підставі підроблених (або недостовірних документів), користуючись службовим становищем, здійснює незаконну зміну керівника цієї фірми та складу її підписантів.

3 листопада 2014 року Київський апеляційний господарський суд підтвердив протиправність відчуження об’єктів комунальної власності і незаконність дій, спрямованих на захоплення сільськогосподарських підприємств. Таким чином, головний суд постановив, що рішення про банкрутство ПП «КФВ «Байс» Господарський суд Черкаської області виніс незаконно.

Але державний реєстратор Вадим Міркамілов, незважаючи на скасування апеляційним судом ухвал, що стали підставою для державної реєстрації зміни керівництва ПП «КФВ «Байс» і ДП «Агрофірма «Байс-Агро», протиправно ухиляється від внесення до ЄДР записів, спрямованих на виконання судових рішень і поновлення порушених прав. На запитання «Чому він проводив протизаконні реєстраційні дії?», Вадим Рахімович відповів, що виконував вказівку начальника Головного управління юстиції в Черкаській області Вадима Корчаки, якого новий міністр юстиції Павло Петренко звільнив як «найбільш одіозного». Однак до сьогоднішнього дня «звільнений» міністром керівник обласного управління юстиції Вадим Корчака, який безпосередньо повинен дотримуватись вимог чинного законодавства та контролювати виконання законів, «успішно» керує процесами на своєму робочому місці та причетний до рейдерського захоплення агропідприємств?

З метою захисту від дій рейдерського захоплення ПП «КФВ «Байс» та ДП «Агрофірма «Байс-Агро», окрім подачі позовів та скарг до судів, неодноразово зверталися і до правоохоронних органів Черкаської області й Уманського району. Однак вони зайняли вичікувальну позицію, ігноруючи скарги та звернення працівників і власників захоплених сільськогосподарських підприємств.

Справжні власники фірм сподіваються на законні рішення державних органів при розв’язанні конфлікту, адже коли, як не зараз, на терезах повинні переважати законність, справедливість, честь і порядність. Чи не за них боролися і продовжують боротися тисячі військових держави, що має, нарешті, очиститись від підкупу, корупції і брехні?

16 апреля 2024
Встреча с Папой Римским и полные бусы гуманитарки: как итальянский благотворитель помогает прифронтовой Харьковщине
С началом полномасштабной войны украинцы не на словах почувствовали заботу со стороны европейских друзей. Страны ЕС с радостью принимали украинских женщин с детьми, а в саму Украину все чаще стали при...
11 апреля 2024
Запрет ездить на авто, отмена дембеля, обязательная ВВК: что прописано в принятом законе о мобилизации
Какие изменения ожидают военнообязанных, когда закон об усилении мобилизации вступит в силу
05 апреля 2024
Е-кабинет военнообязанного, армия с 25 лет и изменения для ограниченно пригодных: что нужно знать о новых правилах мобилизации
Пока Верховная Рада готовится рассматривать во втором чтении законопроект об усилении мобилизации, президент подписал несколько уже проголосованных законов, которые также вносят изменения в мобилизаци...
28 марта 2024
Деньги или армия: сколько нужно будет заплатить, чтобы иметь "экономическую бронь" от мобилизации
"Бронь" за налоги. Бизнес поддерживает, военные эксперты видят серьезные риски
Оккупанты по меньшей мере 7 раз ударили по селу на Херсонщине: есть раненый
16 апреля 2024, 13:17
Нардепа, насмерть сбившего 18-летнюю девушку в Житомирской области, будут судить: детали
16 апреля 2024, 13:07
Законопроект о мобилизации передали на подпись Зеленскому
16 апреля 2024, 12:59
В Полтаве будут судить военнослужащего, который пьяным устроил смертельное ДТП
16 апреля 2024, 12:48
На Франковщине спасатели потушили сильный лесной пожар: подробности
16 апреля 2024, 12:28
Пограничники уничтожили две вражеские пушки "Рапира" на Харьковском направлении: видео
16 апреля 2024, 11:59
Российские войска обстреляли города и села Донецкой области: есть жертвы
16 апреля 2024, 11:28
Россияне смогли уничтожить Трипольскую ТЭС, поскольку у Украины закончились ракеты для ее защиты, – Зеленский
16 апреля 2024, 11:14
На фронте погиб мэр Лебедина Александр Бакликов
16 апреля 2024, 10:54
Покушение на главу Херсонщины Прокудина: СБУ задержала российского агента
16 апреля 2024, 10:30