UA | RU
30 октября 2014, 11:41

На Уманщині рейдери захоплюють сільськогосподарські підприємства (ВІДЕО)

Наразі держава переживає непрості часи, захищаючи свої кордони від російського агресора. Українські військові жертвують своїм життям, відстоюючи на сході суверенітет і єдність України. Але складна ситуація в країні не стала на заваді брудним, цинічним діям рейдерів, що безкарно орудують в Уманському районі на Черкащині.

Використовуючи корумповані зв’язки в судах, органах державної влади та місцевого самоврядування, харківські ТОВ «Бравекс» та аудиторська фірма «Фактор», арбітражний керуючий Максим Косиневський, Ахмед Магомедрасулов, Борис Попик та нечисті на руку судді, посадові особи органів державної влади й місцевого самоврядування реалізували брудний план рейдерського захоплення сільськогосподарських підприємств Уманщини ПП «КВФ «Байс» та ДП «Агрофірма «Байс-Агро», які у надскладних для країни умовах забезпечують державу сільськогосподарською продукцією та надають сотням сімей Уманського району гідну роботу та стабільну заробітну плату.

Рейдери використали класичну схему захоплення – через процедуру банкрутства, у якій взяли участь окремі посадові особи відділу комунального майна Уманської міської ради, що «уступили» заборгованість ПП «КВФ «Байс» перед місцевим бюджетом рейдерам. Незаконність такої оборудки вже підтверджена рішенням Господарського суду Черкаської області, який 16 жовтня визнав недійсним договір про відступлення права вимоги, укладений між відділом комунального майна Уманської міської ради та ТОВ «Бравекс». На засіданнях Господарського суду Черкаської області головуючий суддя, залишаючи поза увагою пропозицію щодо погашення заборгованості ПП «КВФ «Байс», ухвалює необхідні для колекторської фірми рішення: призначає розпорядником майна ПП «КВФ «Байс» арбітражного керуючого Максима Косиневського (хоча автоматизованою системою було визнано Володимира Побережного); порушує справу про банкрутство та накладає арешт на все майно ПП «КВФ «Байс» і кошти на його рахунках; призначає провести аудиторську перевірку харківській аудиторській фірмі «Фактор», не вказуючи її код за ЄДРПОУ (як виявилось, такої аудиторської фірми не існує!).

Незважаючи на погашення боргу і виконання всіх вимог харківської фірми, Господарський суд Черкаської області відсторонив директора ПП «КВФ «Байс» Анатолія Кисіля від управління підприємством та поклав виконання його обов’язків на Максима Косиневського, якого уманські державні реєстратори оперативно реєструють в Єдиному державному реєстрі як керівника і підписанта договорів. Для встановлення контролю над ДП «Агрофірма «Байс-Агро» арбітражний керуючий призначає його керівником Бориса Попика. Господарський суд Черкаської області, у якому оскаржив це рішення Анатолій Кисіль, виніс ухвалу про заборону відчуження майна ПП «КВФ «Байс» та здійснення зміни керівника Дочірнього підприємства «Агрофірма «Байс-Агро». Попри судову заборону, державний реєстратор Реєстраційної служби Уманського міськрайонного управління юстиції Черкаської області Вадим Міркамілов все ж таки провів реєстраційну дію. Ігнорують численні скарги та звернення працівників і власників захоплених сільськогосподарських підприємств і правоохоронні органи Черкаської області та Уманського району.

Незважаючи на шалений тиск і зухвалі дії рейдерів, ПП «КВФ «Байс» та ДП «Агрофірма «Байс-Агро» продовжують працювати, забезпечуючи кілька сотень родин Уманського району Черкаської області робочими місцями та виробляючи продукцію, яка користується попитом не тільки на ринку України, але й за кордоном.

Справжні власники фірм сподіваються на законні рішення державних органів при розв’язанні конфлікту, адже коли, як не зараз, на терезах переважатимуть законність, справедливість, честь і порядність. Чи не за них боролися і продовжують боротися тисячі військових держави, що має нарешті очиститись від бруду, корупції і брехні?

Відеоматеріали:

 

11 апреля 2024
Запрет ездить на авто, отмена дембеля, обязательная ВВК: что прописано в принятом законе о мобилизации
Какие изменения ожидают военнообязанных, когда закон об усилении мобилизации вступит в силу
05 апреля 2024
Е-кабинет военнообязанного, армия с 25 лет и изменения для ограниченно пригодных: что нужно знать о новых правилах мобилизации
Пока Верховная Рада готовится рассматривать во втором чтении законопроект об усилении мобилизации, президент подписал несколько уже проголосованных законов, которые также вносят изменения в мобилизаци...
28 марта 2024
Деньги или армия: сколько нужно будет заплатить, чтобы иметь "экономическую бронь" от мобилизации
"Бронь" за налоги. Бизнес поддерживает, военные эксперты видят серьезные риски
18 марта 2024
Парламент вошел в зону турбулентности. Угрожает ли Верховной Раде политический кризис?
Верховная Рада, похоже, очутилась на пороге парламентского кризиса. За последние три недели нардепы смогли принять только одно решение в то время, когда в воздухе зависли важные для Офиса президента в...
Убийство в Ужгороде: мужчина задушил 23-летнюю девушку из Киевщины
16 апреля 2024, 10:11
Последствия обстрелов Сумской области: фото полиции
16 апреля 2024, 09:49
Силы спецопераций показали, как подвели новейший российский танк "Т-90"
16 апреля 2024, 09:30
Разведчики показали уничтожение российского ЗРК "Стрела 10": видео
16 апреля 2024, 09:12
Оккупанты за сутки обстреляли 15 населенных пунктов Херсонщины: есть раненые
16 апреля 2024, 08:57
Россияне за сутки нанесли более 300 ударов по Запорожской области
16 апреля 2024, 08:37
Силы ПВО уничтожили все "Шахеды", которыми россияне ночью атаковали Украину
16 апреля 2024, 08:22
Ситуация на фронте и потери врага: информация от Генштаба ВСУ на 16 апреля
16 апреля 2024, 08:07
Во Львове пятиклассник распилил слезоточивый газ в школе
16 апреля 2024, 00:09
ВСУ усиливают роботизированные платформы ШаБля: что о них известно
15 апреля 2024, 23:14